30-daagse zomerretraite met de Geestelijke Oefeningen

Geestelijke Oefeningen 5

30 dagen met de Geestelijke Oefeningen

30 dagen met de Geestelijke Oefeningen

In deze retraite van 30 dagen volg je het volledige traject van de Geestelijke Oefeningen, de gebedsmethode die aan de basis ligt van al onze retraites. De retraite volg je in de Oude Abdij Drongen.

De 30-daagse is de klassieke vorm waarin de Geestelijke Oefeningen van Ignatius gegeven worden. Hij schreef zijn gebedstraject uit voor een periode van 30 dagen, waarin de retraitant dagelijks vier keer een uur bidt en dagelijks spreekt met een geestelijk begeleider. Aangezien dit een investering in tijd en geld vraagt, zijn er later (zeer succesvol) kortere trajecten van van de Geestelijke Oefeningen uitgewerkt, zoals een 5-daagse of een 8-daagse.

Praktisch

Datum
dinsdag 11 juli (18 u.) – woensdag 9 augustus 2023 (9 u.)

Begeleider:
Wiggert Molenaar sj

Kosten

 • €2562 – plustarief, met dit tarief maak je de retraite mee betaalbaar voor iedereen
 • €2149 – standaardtarief
 • €1736 – reductietarief, voor studenten of als je meent hiervoor in aanmerking te komen

Inclusief verblijfstaks voor stad Gent (€ 2,83 per nacht)
Wil je handdoeken huren? Dit bedraagt € 6,70

Je kunt dit bedrag overmaken op:

Oude Abdij Drongen vzw:
IBAN BE11 4478 6306 0148
​BIC KREDBEBB
met de vermelding: ‘30-daagse’ + je naam

Is deze kostprijs voor jou een belemmering of ben je gebaat met een spreiding van de betaling, neem dan contact op.

Deze prijs is inclusief de volledige kost van je verblijf, exclusief de huur van handdoeken (€6,70) en eventuele (fris)drankjes. Je betaalt ook een stukje van de verblijfskost van je begeleider.

Je betaalt niet voor de begeleiding zelf. Deze is in principe gratis. Je kunt het begeleidingswerk van de Vlaamse en Nederlandse jezuïeten en hun medewerkers steunen door een bedrag te storten op het rekeningnummer van de R.K. Stichting Ignatiushuis.
IBAN:  NL19INGB 0004 9783 00 (​BIC: INGBNL2A) onder vermelding van ‘Gift GO’. Of betaal eenvoudig via dit formulier.

Aanmelden en inschrijven

  1. Schriftelijk aanmelden vóór 1 juni bij Renate Cauwels via het formulier hieronder. Deze gegevens zijn voor de praktische voorbereiding van je verblijf en worden door medewerkers van de Oude Abdij gelezen.
  2. Na je aanmelding ontvang je via e-mail van Renate een formulier met enkele inhoudelijke vragen. Wanneer je dit ingevuld terugstuurt, gebruikt ze dit om je een begeleider voor te stellen. Dit document wordt enkel door Renate en door die begeleider gelezen.
  3. Vervolgens neemt deze begeleider met jou contact op via e-mail of telefoon. Het is je begeleider die, in afspraak met jou, de inschrijving definitief maakt.
  4. Tenslotte regelt Renate, samen met enkele medewerkers van de Oude Abdij, de verdere praktische zaken van je verblijf.
  5. Opmerking: hoe eerder de inschrijving voor de 30-daagse kan gebeuren, hoe beter het voorbereidingstraject van dit bijzondere avontuur kan gebeuren.

Meer info of vragen: contacteer ons via renate.cauwels@oudeabdij.be, tel. +32 (0)9 226 52 26

Aanmelden Geestelijke Oefeningen 2023

Voordat de aanmelding definitief wordt, vragen we je het formulier hieronder in te vullen. De gegevens hieronder worden gelezen door Renate Cauwels en de onthaalmedewerkers van de Oude Abdij Drongen die de praktische kant van jouw verblijf voorbereiden.

Je krijgt na aanmelding ook nog een formulier met inhoudelijke vragen. Dit wordt je per mail opgestuurd. Het wordt enkel door Renate en je begeleider gelezen.

Nog vragen?

Neem dan contact met ons op via renate.cauwels@oudeabdij.be. Opgelet: met dit formulier ben je nog niet definitief ingeschreven. Komende weken kun je een e-mail van ons verwachten.

Retraites 5