30-daagse zomerretraite met de Geestelijke Oefeningen

8 juli tot 6 augustus Oude Abdij Drongen
Geestelijke Oefeningen 5

30 dagen met de Geestelijke Oefeningen

30 dagen met de Geestelijke Oefeningen

In deze retraite van dertig dagen (8 juli tot 6 augustus) volg je het volledige traject van de Geestelijke Oefeningen, de gebedsmethode die aan de basis ligt van al onze retraites. De retraite volg je in de Oude Abdij Drongen.

De 30-daagse is de klassieke vorm waarin de Geestelijke Oefeningen van Ignatius gegeven worden. Hij schreef zijn gebedstraject uit voor een periode van 30 dagen, waarin de retraitant dagelijks vier keer een uur bidt en dagelijks spreekt met een geestelijk begeleider. Aangezien dit een investering in tijd en geld vraagt, zijn er later (zeer succesvol) kortere trajecten van van de Geestelijke Oefeningen uitgewerkt, zoals een 5-daagse of een 8-daagse.

Overweeg je om de 30-daagse te volgen, neem dan zeker tijdig contact want dit intense avontuur wordt voorafgegaan door een voorbereidingstraject bij je thuis.

Stilte is een mysterie. Het enige wat je kan doen is je eraan overgeven. Dit allemaal uit liefde voor jezelf, de ander en de grote gulle Gever. Marcel (Deelnemer GO 30-daagse)

Praktisch

Datum
maandag 8 juli (18 u.)  – dinsdag 6 augustus 2024 (9.30 u.)

Begeleider:
Wim Dombret sj

Kosten

 • €2827 – plustarief, met dit tarief maak je de retraite mee betaalbaar voor iedereen
 • €2370 – standaardtarief
 • €1913 – reductietarief, voor studenten of als je meent hiervoor in aanmerking te komen

Inclusief verblijfstaks voor stad Gent (€ 3,50 per nacht)
Wil je handdoeken huren? Dit bedraagt € 6,90

Je kunt dit bedrag overmaken op:

Oude Abdij Drongen vzw:
IBAN BE11 4478 6306 0148
​BIC KREDBEBB
met de vermelding: ‘30-daagse’ + je naam

Is deze kostprijs voor jou een belemmering of ben je gebaat met een spreiding van de betaling, neem dan contact op.

Deze prijs is inclusief de volledige kost van je verblijf, exclusief de huur van handdoeken (€6,90) en eventuele (fris)drankjes. Je betaalt ook een stukje van de verblijfskost van je begeleider.

Je betaalt niet voor de begeleiding zelf. Deze is in principe gratis. Je kunt het begeleidingswerk van de Vlaamse en Nederlandse jezuïeten en hun medewerkers steunen door een bedrag te storten op het rekeningnummer van de R.K. Stichting Ignatiushuis.
IBAN:  NL19INGB 0004 9783 00 (​BIC: INGBNL2A) onder vermelding van ‘Gift GO’. Of betaal eenvoudig via dit formulier.

Aanmelden en inschrijven

 1. Schriftelijk aanmelden vóór 1 juni bij Renate Cauwels via de inschrijvingsknop hieronder. Deze gegevens zijn voor de praktische voorbereiding van je verblijf en worden door medewerkers van de Oude Abdij gelezen.
 2. Na je aanmelding ontvang je via e-mail van Renate nog een formulier met enkele inhoudelijke vragen. Wanneer je dit ingevuld terugstuurt, gebruikt Renate dit om je een begeleider voor te stellen. Dit document wordt enkel door Renate en door die begeleider gelezen.
 3. Vervolgens neemt deze begeleider met jou contact op via e-mail of telefoon. Het is je begeleider die, in afspraak met jou, de inschrijving definitief maakt.
 4. Tenslotte regelt Renate, samen met enkele medewerkers van de Oude Abdij, de verdere praktische zaken van je verblijf.
 5. Opmerking: hoe eerder de inschrijving voor de 30-daagse kan gebeuren, hoe beter het voorbereidingstraject van dit bijzondere avontuur kan gebeuren.

Meer info of vragen: contacteer ons via renate.cauwels@oudeabdij.be, tel. +32 (0)9 226 52 26

Nog dit…

 • Deze dagen verlopen in stilte (de maaltijden ook)
 • Hou je van creatieve verwerking en heb je graag je eigen materiaal, breng dat dan gerust mee: tekenpapier, penselen, mengpotje, stiften (kortom: materiaal waar je graag mee werkt).
 • In het park van de Abdij en in de omgeving kun je goed wandelen. Gepast schoeisel is daarvoor wenselijk.
 • Je logeert in een aparte kamer met badkamer.​
 • Eventueel verbruik van frisdrank, een biertje of glas wijn betaal je ter plaatse aan het einde van je verblijf.
 • Bij een verblijf in Drongen is de prijs inclusief beddengoed (onderlaken, kussensloop en overtrek voor een donsdeken). Bij een 30-daagse mag je gratis handdoeken van ons gebruiken.

Retraites 5

Bekijk de volledige agenda

Deel