30-daagse zomerretraite

Geestelijke Oefeningen 5

30 dagen met de Geestelijke Oefeningen

30 dagen met de Geestelijke Oefeningen

In deze retraite van 30 dagen volg je het volledige traject van de Geestelijke Oefeningen, de gebedsmethode die aan de basis ligt van al onze retraites. De retraite volg je in de Oude Abdij Drongen.

De 30-daagse is de klassieke vorm waarin de Geestelijke Oefeningen van Ignatius gegeven worden. Hij schreef zijn gebedstraject uit voor een periode van 30 dagen, waarin de retraitant dagelijks vier keer een uur bidt en dagelijks spreekt met een geestelijk begeleider. Aangezien dit een investering in tijd en geld vraagt, zijn er later (zeer succesvol) kortere trajecten van van de Geestelijke Oefeningen uitgewerkt, zoals een 5-daagse of een 8-daagse.

Wanneer?

We bieden de 30-daagse retraite aan van 6 juli – 4 augustus 2022.

Deze retraite kost €2149  (inclusief €82,07 verblijfstaks van de stad Gent)

Is deze kostprijs voor jou een belemmering of ben je gebaat met een spreiding van de betaling, neem dan contact op.

Deze prijs is inclusief de volledige kost van je verblijf, exclusief de huur van handdoeken (€5,60) en eventuele (fris)drankjes. Je betaalt ook een stukje van de verblijfskost van je begeleider.
Je betaalt niet voor de begeleiding zelf. Deze is in principe gratis.

Aanmelden en inschrijven

 1. Schriftelijk aanmelden vóór 25 juni via het formulier hieronder. Deze gegevens zijn voor de praktische voorbereiding van je verblijf en worden door medewerkers van de Oude Abdij gelezen.
 2. Na je aanmelding ontvang je via e-mail van Renate Cauwels een formulier met enkele inhoudelijke vragen. Wanneer je dit ingevuld terugstuurt, gebruikt Renate dit om je een begeleider voor te stellen. Dit document wordt enkel door Renate en door die begeleider gelezen.
 3. Vervolgens neemt deze begeleider met jou contact op via e-mail of telefoon. Het is je begeleider die, in afspraak met jou, de inschrijving definitief maakt.
 4. Tenslotte regelt Renate, samen met enkele medewerkers van de Oude Abdij, de verdere praktische zaken van je verblijf.

Meer info of vragen: contacteer ons via renate.cauwels@oudeabdij.be, tel. +32 (0)9 226 52 26

Nog dit…

  • Deze dagen verlopen in stilte (de maaltijden ook)
  • Hou je van creatieve verwerking en heb je graag je eigen materiaal, breng dat dan gerust mee: tekenpapier, penselen, mengpotje, stiften (kortom: materiaal waar je graag mee werkt).
  • In het park van de Abdij en in de omgeving kun je goed wandelen. Gepast schoeisel is daarvoor wenselijk.
  • Je logeert in een aparte kamer met badkamer.​
  • Eventueel verbruik van frisdrank, een biertje of glas wijn betaal je ter plaatse aan het einde van je verblijf.
  • Bij een verblijf in Drongen is de prijs inclusief beddengoed (onderlaken, kussensloop en overtrek voor een donsdeken). Handdoeken kun je zelf meenemen of ter plaatse huren aan € 5,60.

Aanmelden 30-daagse 2022

Voordat de aanmelding definitief wordt, vragen we je het formulier hieronder in te vullen. De gegevens hieronder worden gelezen door Renate Cauwels en de onthaalmedewerkers van de Oude Abdij Drongen die de praktische kant van jouw verblijf voorbereiden.
Je krijgt na aanmelding ook nog een formulier met inhoudelijke vragen. Dit wordt je per mail opgestuurd. Het wordt enkel door Renate en je begeleider gelezen.

Nog vragen?

Neem dan contact met ons op via renate.cauwels@oudeabdij.be. Opgelet: met dit formulier ben je nog niet definitief ingeschreven. Komende weken kun je een e-mail van ons verwachten.

Retraites 5