5-daagse zomerretraite met de Geestelijke Oefeningen (3 periodes)

Schrijven naar je binnenkant

Leef ik zoals ik zou willen leven?

Leef ik zoals ik zou willen leven?

Tijdens de 5-daagse zomerretraite ben je 6 nachten van huis zodat er 5 volle retraitedagen zijn. Dit is een stilte-retraite. Wel spreek je dagelijks met je geestelijk begeleider, die je helpt stil te worden en met wie je deelt wat er in de gebedsmomenten en daaromheen gebeurt.

In deze retraite volg je het gebedstraject van de Geestelijke Oefeningen. Tijdens de retraite word je uitgenodigd om in de stilte te luisteren naar wat je ten diepste raakt. In de heerlijke omgeving van de Oude Abdij in Drongen.

Vragen die retraitanten meenemen naar een retraite

 • Leef ik zoals ik zou willen leven?
 • Wat vraagt de Liefde van mij?
 • Wat wil God van mij en hoe kom ik daarachter?

Een sportman of sportvrouw moet trainen om te verbeteren en verder te komen. Voor wie vooruitgang wil boeken in het geestelijk leven is dit niet anders.

In het spoor van Jezus

De Geestelijke Oefeningen zijn een origineel en levensveranderend gebedstraject dat zich samenbalt rond het leven van Jezus Christus. Tijdens de retraite bid en mediteer je grotendeels met teksten uit de Bijbel. De retraite wil je helpen om de dingen die je tegenhouden los te laten, zodat je een vrijer en vreugdevoller leven kunt leiden, op reis met Christus.

Maak je midden in de zomer vijf dagen helemaal vrij om, met hulp van een geestelijk begeleider, te luisteren naar God. Om verkwikt naar huis te gaan.

Wanneer?

We bieden deze 5-daagse retraite in de zomer van 2023 op 3 verschillende momenten aan:

 • GO 1: van dinsdag 11 juli (18 u.) tot maandag 17 juli 2023 (9 u.)
 • GO 2: van vrijdag 21 juli (18 u.) – donderdag 27 juli 2023 (9 u.)
 • GO 3: van maandag 31 juli (18 u.) – zondag 6 augustus 2023 (9 u.)

Praktisch

Bepaal zelf je tarief:

 • €626 – plustarief, met dit tarief maak je de retraite mee betaalbaar voor iedereen
 • €524 – standaardtarief
 • €423 – Reductietarief, voor studenten of als je meent hiervoor in aanmerking te komen

Inclusief verblijfstaks voor stad Gent (€ 2,83 per nacht)
Wil je handdoeken huren? Dit bedraagt € 6,70

Je kunt dit bedrag overmaken op:

Oude Abdij Drongen vzw:
IBAN BE11 4478 6306 0148
​BIC KREDBEBB
met de vermelding van je periode (GO 1, 2 of 3) + je naam

Is deze kostprijs voor jou een belemmering of ben je gebaat met een spreiding van de betaling, neem dan contact op.

Deze prijs is inclusief de volledige kost van je verblijf, exclusief de huur van handdoeken (€6,70) en eventuele (fris)drankjes. Je betaalt ook een stukje van de verblijfskost van je begeleider.

Je betaalt niet voor de begeleiding zelf. Deze is in principe gratis. Je kunt het begeleidingswerk van de Vlaamse en Nederlandse jezuïeten en hun medewerkers steunen door een bedrag te storten op het rekeningnummer van de R.K. Stichting Ignatiushuis.
IBAN:  NL19INGB 0004 9783 00 (​BIC: INGBNL2A) onder vermelding van ‘Gift GO’. Of betaal eenvoudig via dit formulier.

Aanmelden en inschrijven

  1. Schriftelijk aanmelden vóór 25 juni bij Renate Cauwels via het formulier hieronder. Deze gegevens zijn voor de praktische voorbereiding van je verblijf en worden door medewerkers van de Oude Abdij gelezen.
  2. Na je aanmelding ontvang je via e-mail van Renate een formulier met enkele inhoudelijke vragen. Wanneer je dit ingevuld terugstuurt, gebruikt ze dit om je een begeleider voor te stellen. Dit document wordt enkel door Renate en door die begeleider gelezen.
  3. Vervolgens neemt deze begeleider met jou contact op via e-mail of telefoon. Het is je begeleider die, in afspraak met jou, de inschrijving definitief maakt.
  4. Tenslotte regelt Renate, samen met enkele medewerkers van de Oude Abdij, de verdere praktische zaken van je verblijf.

Meer info of vragen: contacteer ons via renate.cauwels@oudeabdij.be, tel. +32 (0)9 226 52 26

Aanmelden Geestelijke Oefeningen 2023

Voordat de aanmelding definitief wordt, vragen we je het formulier hieronder in te vullen. De gegevens hieronder worden gelezen door Renate Cauwels en de onthaalmedewerkers van de Oude Abdij Drongen die de praktische kant van jouw verblijf voorbereiden.

Je krijgt na aanmelding ook nog een formulier met inhoudelijke vragen. Dit wordt je per mail opgestuurd. Het wordt enkel door Renate en je begeleider gelezen.

Nog vragen?

Neem dan contact met ons op via renate.cauwels@oudeabdij.be. Opgelet: met dit formulier ben je nog niet definitief ingeschreven. Komende weken kun je een e-mail van ons verwachten.

Retraites 5