Geestelijke Oefeningen

Ruggengraat van de ignatiaanse spiritualiteit

 

Het hele ignatiaanse avontuur is gebaseerd op de Geestelijke Oefeningen. Deze gebedsmethode is ontwikkeld door Ignatius van Loyola, de stichter van de jezuïeten.

Vier keer per dag een uur mediteren

In zijn meest pure vorm doe je de Geestelijke Oefeningen in een periode van 30 dagen. De retraitant trekt zich meestal terug in een klooster of retraitecentrum om vier keer per dag een uur te mediteren, meestal met Bijbelteksten. Een keer per dag voert de retraitant een gesprek met een geestelijk begeleider, over wat er die dag is gebeurd tijdens en na de meditaties.

Geestelijke Oefeningen 5Als je voor een belangrijke keuze staat

Vaak worden de Geestelijke Oefeningen gedaan als iemand voor een belangrijke keuze staat. Het gebedstraject kan helpen om inzicht te krijgen in welke keuze de beste is. De Geestelijke Oefeningen worden ook gedaan om de persoonlijke relatie met God en Jezus te verdiepen.

Het is niet voor iedereen weggelegd zich om een periode van 30 dagen terug te trekken in de stilte. Daar zijn allerlei redenen voor. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan om met minder tijd toch het traject van de Geestelijke Oefeningen te doen. Velen kunnen ervan getuigen dat ook deze vormen naar de diepte gaan.

In deze video vertelt jezuïet Mark Rotsaert over de Geestelijke Oefeningen

Retraites 5

Hieronder vind je de verschillende vormen van de Geestelijke Oefeningen die wij aanbieden:

    Ook de moeite waard