8-daagse retraite (3 periodes)

Welke retraite past bij jou?

Wat vraagt de Liefde van mij?

Wat vraagt de Liefde van mij?

Tijdens de 8-daagse zomerretraite ben je 9 nachten van huis zodat er 8 volle retraitedagen zijn. Dit is een stilte-retraite. Wel spreek je dagelijks met je geestelijk begeleider, die je helpt stil te worden en met wie je deelt wat er in de gebedsmomenten en daaromheen gebeurt.

In deze retraite volg je het gebedstraject van de Geestelijke Oefeningen. Tijdens de retraite word je uitgenodigd om in de stilte te luisteren naar wat je ten diepste raakt. In de heerlijke omgeving van de Oude Abdij in Drongen.

Vragen die retraitanten meenemen naar een retraite

 • Leef ik zoals ik zou willen leven?
 • Wat vraagt de Liefde van mij?
 • Wat wil God van mij en hoe kom ik daarachter?

Een sportman of sportvrouw moet trainen om te verbeteren en verder te komen. Voor wie vooruitgang wil boeken in het geestelijk leven is dit niet anders.

In het spoor van Jezus

De Geestelijke Oefeningen zijn een origineel en levensveranderend gebedstraject dat zich samenbalt rond het leven van Jezus Christus. Tijdens de retraite bid en mediteer je grotendeels met teksten uit de Bijbel. De retraite wil je helpen om de dingen die je tegenhouden los te laten, zodat je een vrijer en vreugdevoller leven kunt leiden, op reis met Christus.

Maak je midden in de zomer vijf dagen helemaal vrij om, met hulp van een geestelijk begeleider, te luisteren naar God. Om verkwikt naar huis te gaan.

Wanneer?

We bieden deze 8-daagse retraite in de zomer van 2022 op 3 verschillende momenten aan:

 • Van woensdag 6 juli (18 u.) – vrijdag 15 juli 2022 (9 u.)
 • Van zaterdag 16 juli (18 u.) – maandag 25 juli 2022 (9 u.)
 • Van dinsdag 26 juli (18 u.) – donderdag 4 augustus 2022 (9 u.)

Praktisch

Deze retraite kost €715 (inclusief €25,47 verblijfstaks van de stad Gent)

Is deze kostprijs voor jou een belemmering of ben je gebaat met een spreiding van de betaling, neem dan contact op.

Deze prijs is inclusief de volledige kost van je verblijf, exclusief de huur van handdoeken (€5,60) en eventuele (fris)drankjes. Je betaalt ook een stukje van de verblijfskost van je begeleider.
Je betaalt niet voor de begeleiding zelf. Deze is in principe gratis.

Aanmelden en inschrijven

 1. Schriftelijk aanmelden vóór 25 juni via het formulier hieronder. Deze gegevens zijn voor de praktische voorbereiding van je verblijf en worden door medewerkers van de Oude Abdij gelezen.
 2. Na je aanmelding ontvang je via e-mail van Renate Cauwels een formulier met enkele inhoudelijke vragen. Wanneer je dit ingevuld terugstuurt, gebruikt Renate dit om je een begeleider voor te stellen. Dit document wordt enkel door Renate en door die begeleider gelezen.
 3. Vervolgens neemt deze begeleider met jou contact op via e-mail of telefoon. Het is je begeleider die, in afspraak met jou, de inschrijving definitief maakt.
 4. Tenslotte regelt Renate, samen met enkele medewerkers van de Oude Abdij, de verdere praktische zaken van je verblijf.

Meer info of vragen: contacteer ons via renate.cauwels@oudeabdij.be, tel. +32 (0)9 226 52 26

Nog dit…

 • Deze dagen verlopen in stilte (de maaltijden ook)
 • Hou je van creatieve verwerking en heb je graag je eigen materiaal, breng dat dan gerust mee: tekenpapier, penselen, mengpotje, stiften (kortom: materiaal waar je graag mee werkt).
 • In het park van de Abdij en in de omgeving kun je goed wandelen. Gepast schoeisel is daarvoor wenselijk.
 • Je logeert in een aparte kamer met badkamer.​
 • Eventueel verbruik van frisdrank, een biertje of glas wijn betaal je ter plaatse aan het einde van je verblijf.
 • Bij een verblijf in Drongen is de prijs inclusief beddengoed (onderlaken, kussensloop en overtrek voor een donsdeken). Handdoeken kun je zelf meenemen of ter plaatse huren aan € 5,60.

Aanmelden Geestelijke Oefeningen 2022

Voordat de aanmelding definitief wordt, vragen we je het formulier hieronder in te vullen. De gegevens hieronder worden gelezen door Renate Cauwels en de onthaalmedewerkers van de Oude Abdij Drongen die de praktische kant van jouw verblijf voorbereiden.
Je krijgt na aanmelding ook nog een formulier met inhoudelijke vragen. Dit wordt je per mail opgestuurd. Het wordt enkel door Renate en je begeleider gelezen.

Nog vragen?

Neem dan contact met ons op via renate.cauwels@oudeabdij.be. Opgelet: met dit formulier ben je nog niet definitief ingeschreven. Komende weken kun je een e-mail van ons verwachten.

Retraites 5