Terugblikretraite: begin van je vooruitblik

27 tot 30 november Oude Abdij Drongen
Terugblikretraite: begin van je vooruitblik

Wat was dit jaar wezenlijk? Waar heb ik God ervaren? ​Maak aan het einde van het jaar tijd om gestructureerd en geïnspireerd terug te blikken.

Wat was dit jaar wezenlijk? Waar heb ik God ervaren? ​Maak aan het einde van het jaar tijd om gestructureerd en geïnspireerd terug te blikken.

Wil je graag met hoofd én hart kijken en luisteren naar wat wezenlijk is in je leven, dan is deze retraite in de bijzondere periode tussen Kerstmis en Nieuwjaar echt iets voor jou.

We bieden jou, in de stilte en de schoonheid van de Oude Abdij in Drongen de tijd en mogelijkheid om zowel individueel als samen met de groep stil te vallen. Je krijgt daarvoor opdrachten, reflectievragen, inspirerende Bijbelteksten of filmfragmenten mee. Je zoekt de stilte op voor de verwerking.

Elke dag is er uitwisseling met andere deelnemers en krijg je inspiratie door hun kijk of levenservaring. Ben je graag actief met potlood, verf of ander materiaal, dan kun je in de stilte ook zo aan de slag. Er is ook ruimte voor geestelijke begeleiding indien je dit wenst.

De stilte doet me enorm deugd. De vragen zijn zo goed opgesteld dat je onmiddellijk naar je eigen leven en ervaringen kijkt met de Bijbeltekst als bril en vergrootglas. Ann Wijkckmans (deelnemer terugblikretraite)

Sommige programmaonderdelen verlopen in stilte, andere niet. Bij de maaltijden wordt niet gepraat: er is achtergrondmuziek of gewoon stilte. Wie wenst kan na de avondbezinning een rustig gesprek voeren bij een drankje. Blijf je liever in de stilte, dan kan dit ook.
Laat je deze dagen inspireren door Ignatius van Loyola! Durf te vertrouwen dat je door deze geestelijke oefeningen tot goede keuzes komt op de weg die na Nieuwjaar voor je ligt!

Praktische info voor jou

Data:
Vrijdag 27 (10.00 u.)
tot maandag 30 december (16.00 u.) 2024
Aankomen op donderdagavond 26 december (tussen 16.00 u. en 19.30 u.) is mogelijk (zonder avondmaal).

Begeleiders:
Hilde Van Linden

Kosten:

  • Plustarief: € 433 *met dit tarief maak je de retraite mee betaalbaar voor iedereen
  • Standaardtarief: € 362
  • Reductietarief: € 291*voor studenten of als je meent hiervoor in aanmerking te komen

extra verblijf (overnachting en ontbijt) vanaf donderdagavond 26 december: € 50 extra
 
(inclusief verblijfstaks voor stad Gent (€ 3,50 per nacht)
+ eventueel huur van handdoeken (€ 6,90)
Is deze kostprijs voor jou een belemmering of wil je een spreiding van de betaling, neem dan contact op.

Betaling via: IBAN BE11 4478 6306 0148
BIC KREDBEBB op naam van ‘Oude Abdij van Drongen vzw’
met vermelding: “Terugblik” + je naam

Plaats:
Oude Abdij Drongen, Drongenplein 27, B – 9031 Drongen (Gent) – reisroute

Nog dit:

  • Hou je van creatieve verwerking en heb je graag je eigen materiaal, breng dat dan gerust mee: tekenpapier, penselen, mengpotje, stiften (kortom: materiaal waar je graag mee werkt).
  • Een (fleece)dekentje kan fijn zijn voor meditatie in de kapel of voor gezellige warmte.
  • Sommige programmaonderdelen verlopen in stilte, maar niet allemaal. Dagelijks is er ook een uitwisseling (luistergesprek) met de deelnemers en begeleiders.
  • Je logeert in een aparte kamer met eigen sanitair.
  • Je bed is opgemaakt (met een donsdeken). Handdoeken kun je zelf meenemen of ter plaatse huren aan €6,90.
  • 14-20 dagen voor de activiteit ontvang je van ons nog een deelnemersbrief (per mail) met meer info over je verblijf en de reisroute. Ontvang je die brief niet, neem dan zeker contact op!

Retraites 4

Bekijk de volledige agenda

Deel