Bidden met de Bijbel, zo kun je dat doen

do 25 apr 2024
Bidden met de Bijbel, zo kun je dat doen

In de derde en laatste aflevering van onze webinarreeks over bidden met de Bijbel, liet Nikolaas Sintobin ons de ogen sluiten en nam hij ons mee in een geleide meditatie.

In de derde en laatste aflevering van onze webinarreeks over bidden met de Bijbel, liet Nikolaas Sintobin ons de ogen sluiten en nam hij ons mee in een geleide meditatie.

Het verhaal dat Nikolaas Sintobin sj koos voor deze ignatiaanse Bijbelmeditatie was dat van de Emmaüsgangers. Stap voor stap gidste hij ons door het verhaal en liet ons steeds elementen van het Bijbelverhaal op ons eigen leven leggen. “Heb jij ook al eens zoiets meegemaakt?” “Heb jij misschien eens de ervaring gehad dat je Jezus ontdekte in een gebeurtenis?” Zo werk praktisch gemaakt wat in webinar 1 (Zó bidden dat je God kunt ontmoeten, is dat mogelijk?) en webinar 2 (Bidden met de Bijbel als leerschool in menselijkheid) als theorie werd uitgelegd.

Je kunt de webinar hier terugkijken. Vanaf minuut 31 ging Nikolaas nog in op vragen die werden gesteld.

Heb je deelgenomen aan deze gratis webinars en wil je ons bedanken? Met je donatie steun je het internetpastoraat van de jezuïeten. Je gift is zeer welkom.

Je kunt ook handmatig een bedrag overmaken. Dit kan op naam van RK Stichting Ignatiushuis in Amsterdam, met vermelding van ‘webinars’.

IBAN: NL19INGB0004978300
BIC: INGBNL2A

Ignatiaanse retraite

Door het jaar heen organiseren we verschillende ignatiaanse retraites in Nederland en Vlaanderen, onder andere met Nikolaas Sintobin. Houd onze agenda in de gaten of schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van ons actuele aanbod.

Onze retraites

Bekijk hier de eerdere afleveringen van de webinarreeks ‘Bidden met de Bijbel’

Méér webinars terugkijken?

Begin 2024 organiseerden we een webinarserie over de onderscheiding der geesten met als titel: Vertrouw op je gevoel.

Webinar 1: Drie keerpunten in het leven van Ignatius van Loyola

Webinar 2: Vertrouwen op je gevoel kan dat wel, wat betekent dat?

Webinar 3: God op het spoor komen in alle dingen, kun je dat leren? (Ja). Over het levensgebed.

Deze webinars kun je hier bekijken.

Retraites 4

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel