Onze websites

Online aanwezig om te inspireren, informeren en mensen te helpen in hun zoektocht naar God.

Lees verder
Onze websites

Online aanwezig om te inspireren, informeren en mensen te helpen in hun zoektocht naar God.

In de afgelopen jaren ontwikkelden we verschillende initiatieven en websites. Vanuit de ignatiaanse spiritualiteit. Van een dagelijkse gebedspodcast tot aanwezigheid op sociale media en van diepgravende essays over ignatiaanse spiritualiteit tot digitale retraites tijdens de 40-dagentijd.

 

1

Bidden Onderweg

Links

Bidden onderweg is onze dagelijkse gebedspodcast die je helpt om te bidden, waar en wanneer je maar wilt. De podcast duurt een goede tien minuten. Aan de hand van een leesrooster mediteren we met de bijbeltekst van de dag. Naast de bijbellezing en enkele vragen ter verdieping, is er voldoende stilte om vanuit je hart te spreken met God. Dit alles wordt omlijst door muziek die vaak speciaal voor Bidden Onderweg is opgenomen. De muziek helpt om een sfeer van gebed binnen te gaan en om niet afgeleid te worden door de geluiden om je heen, bijvoorbeeld als je in een drukke trein zit.

De gebedspodcast is geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. De podcast is iedere dag anders, maar de basis is steeds dezelfde.

Download hier onze app voor iOS en hier voor Android. Of ga naar www.biddenonderweg.org en probeer eens of deze manier van bidden bij jou past.

2

Gewijde ruimte

Links 7

De gebedswebsite Gewijde ruimte nodigt je uit om iedere dag een ‘gewijde ruimte’ in te bouwen. Om zo’n tien minuten te bidden met een Bijbeltekst. De geleide meditaties van Gewijde ruimte helpen je daarbij. Gestoeld op de ignatiaanse spiritualiteit helpen deze korte ’thuisliturgieën’ je om in gebed tot stilte, rust en bezinning te komen.

3

Advents- en 40-dagenretraite

Links 6

Jaarlijks maken we tijdens de advent en de 40-dagentijd een ignatiaanse digitale retraite. Deze retraites van ignatiaansbidden.org helpen om je biddend voor te bereiden op de komst van Jezus of op zijn sterven en verrijzenis.

Als je deelneemt, krijg je dagelijks een gebedsmail van ons. Deze gebedsmails vormen samen de online retraite. In deze mail staat de meditatie voor de volgende dag. Zo’n meditatie bestaat uit een Bijbeltekst en enkele vraagjes die je helpen om de woorden binnen te laten komen in je hart. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je hiervoor uittrekt.

4

Ignis webmagazine

Links 8

Ignis is een webmagazine over geloof, spiritualiteit en samenleving van de jezuïeten in de Lage Landen. Op Ignis kijken wij vanuit de eeuwenoude ignatiaanse spiritualiteit naar het christelijk geloof en de wereld om ons heen. Wij informeren en reiken verdieping aan in columns, essays en meditaties. Zo hopen wij jou te inspireren. 

5

Cardoner

Links 9

Cardoner is een tijdschrift voor ignatiaanse spiritualiteit. Dit tijdschrift werd in 1982 opgericht en verschijnt sindsdien drie keer per jaar. Je vindt er diepgravende essays over allerlei onderwerpen die te maken hebben met ignatiaanse spiritualiteit. Een jaarabonnement kost slechts 15 euro. Interesse? Neem dan contact met ons op. Het digitale archief is hier gratis te raadplegen.

6

jezuieten.org

Links 11

jezuieten.org is de website van de jezuïeten in de Lage Landen. Hier blijf je op de hoogte van nieuwe uit de Sociëteit van Jezus in onze regio en daarbuiten.

7

In alle dingen

Links 10

inalledingen.org is een ignatiaans geïnspireerde blog van jezuïet en internetpastor Nikolaas Sintobin. Dagelijks een portie inspiratie, puttend uit een eeuwenoude traditie.

8

verderkijken.org

Links 12

Op verderkijken.org zijn tal van video’s gebundeld die je uitnodigen om je innerlijke ervaring te verkennen. Korte films, commercials, animatiefilms, van alles. Deze video’s spreken een diepere laag aan, voor wie er met andere ogen naar wil kijken. Ruim 500 video’s met steeds enkele suggesties om de video te gebruiken als gebedsmateriaal. Geschikt om te doen met groepen, bijvoorbeeld in je klas, kerk of in het jeugdwerk.

8

Sociale media

We zijn actief op verschillende platforms. Zo volg je ons op:

Onze website en producties zijn gratis

Retraites 4