Podcastretraite: De schepping en ik

vr 22 sep 2023
Automatische concepten 4

Speciaal voor de Scheppingsmaand (1 september tot 4 oktober) maakte gebedspodcast Bidden Onderweg een ecologische podcastretraite. In 'De schepping en ik’ maak je in acht etappes een boeiende innerlijke eco-reis.

Speciaal voor de Scheppingsmaand (1 september tot 4 oktober) maakte gebedspodcast Bidden Onderweg een ecologische podcastretraite. In ‘De schepping en ik’ maak je in acht etappes een boeiende innerlijke eco-reis.

Uitgangspunt van deze podcastretraite is de schepping. De acht meditaties vertrekken bij teksten uit de Bijbelen duren ongeveer vijftien minuten.

Schuldig en moedeloos?

De gebedsreeks start bij verwondering en dankbaarheid voor alles wat leeft. De schepping is schitterend, maar naast de vele hoogtepunten zijn er ook dieptepunten. Het gaat helemaal niet goed met de aarde. Gevoelens van schuld en moedeloosheid dringen zich makkelijk op bij wie de vele milieurampen en doemscenario’s op zich in laat werken. Toch hoeven we niet te wanhopen. We mogen geloven dat de Heer altijd voor ons uitgaat en nieuwe wegen wijst. In dit gebedstraject bidden we om moed in zijn voetspoor te treden.

De podcastretraite ‘De schepping en ik’ is gratis te beluisteren op de website van Bidden Onderweg en in de gratis app van Bidden Onderweg.

Scheppingsmaand

De periode 1 september tot en met 4 oktober is wereldwijd uitgeroepen tot maand van de schepping (Season of Creation). We vieren de goedheid van de schepping en hebben aandacht voor de schreeuw van de aarde.

Over Bidden Onderweg

Bidden Onderweg is een initiatief van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit van de jezuïeten in de Lage Landen. De dagelijkse gebedspodcast richt zich tot christenen van verschillende kerken. De Bijbelse meditaties worden geschreven door mensen met een brede ervaring in de ignatiaanse spiritualiteit, waaronder ook jezuïeten.

Retraites 4

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel