Wat onze digitale adventsretraite bij deze deelnemer in gang heeft gezet

do 23 nov 2023
Een deelnemer over waarom je zou meedoen aan onze digitale adventsretraite

Zondag 3 december start weer een fonkelnieuwe digitale adventsretraite. Waarom meedoen? "Het ging naar de diepte. De gebedsmails raakten mij dag na dag.”

Zondag 3 december start weer een fonkelnieuwe digitale adventsretraite. Waarom meedoen? “Het ging naar de diepte. De gebedsmails raakten mij dag na dag.”

Ieder jaar maken we twee digitale retraites, een voor de adventstijd en een voor de 40-dagentijd – oké en soms maken we ook tussentijds een digitale retraite in de vorm van een podcastserie.

“Intense inspiratie”

Het mooie aan die digitale retraites voor de sterke tijden is dat ze je helpen in de voorbereiding op iets belangrijks. Op een gemakkelijke en behapbare manier. Een kwartier per dag is genoeg. Het is zoals een van de deelnemers achteraf liet weten: “Eenvoudig, helder, herhalend maar nooit saai. Integendeel, het ging naar de diepte. De gebedsmails raakten mij dag na dag. Een borrelende bron van intense inspiratie.”

Als deelnemer van onze digitale retraite ontvang je in de adventstijd dagelijks een gebedsmail. In deze mail staat de meditatie voor de volgende dag. Zo’n meditatie bestaat uit een Bijbeltekst en enkele vraagjes die je helpen om de woorden binnen te laten komen in je hart. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je hiervoor uittrekt.

Een innerlijk avontuur

Elke retraite is een innerlijke reis, met een onbekende bestemming. Het is heel goed mogelijk dat de retraite je verrast of aanmoedigt, uitdaagt of prikkelt. Misschien laat God doorschemeren dat je een nieuwe richting moet inslaan in je leven. Door je gebed vol te houden met een open geest en een groot hart, kom je tot innerlijke rust. God wacht op het moment waarop Hij je genadig kan zijn.

In onze digitale retraites staan korte Bijbelteksten centraal. Het gaat niet over bijbelstudie, maar over bidden met de Bijbel. Je probeert stil te worden en aandacht te hebben voor wat het Woord van God met jou doet. Het voelen met je hart is daarbij belangrijk. De vragen die in de gebedsmail bij de bijbelteksten worden gesteld, helpen hierbij.

Wil je meer weten over deze manier van bidden met de Bijbel, kijk dan naar deze serie korte tips over bidden met de Bijbel.

Een ignatiaanse retraite, wat is dat?

Onze digitale retraites zijn geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. Deze spiritualiteit helpt je God te zoeken en te vinden in alle dingen. De Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola vormen er de ruggengraat van. Dat is een gebedstraject van 30 dagen, waar ook de digitale retraites op geïnspireerd zijn.

In deze video leggen we bondig uit wat ignatiaanse spiritualiteit is.

Waar, wanneer, hoe lang

Je kunt deze retraite doen waar en wanneer het je past: in de bus, ’s morgens bij het opstaan, ’s avonds bij een kaarsje in een gebedshoek, alleen of samen met anderen. Je kunt er elke dag vijf minuten aan besteden, maar je kunt er ook een half uur of langer mee bidden. Je kiest het zelf. Het helpt vooraf te bepalen hoelang je zal bidden en je daaraan te houden.

Deelname aan onze digitale retraites is gratis.

 

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel