Digitale adventsretraite: Het woord is mens geworden

wo 16 nov 2022
Digitale adventsretraite: Het woord is mens geworden

De adventretraite gaat op 27 november van start, de eerste adventszondag, en eindigt met Kerstmis. De titel is: Het woord is mens geworden.

De adventretraite gaat op 27 november van start, de eerste adventszondag, en eindigt met Kerstmis. De titel is: Het woord is mens geworden.

De teksten zijn geschreven door de regionale overste van de jezuïeten in de Lage Landen: Marc Desmet sj. Het is de zeventiende digitale retraite van de jezuïeten. Er zullen zo’n 20.000 mensen aan deelnemen.

Marc Desmet sj over de retraite

Jezuïet Marc Desmet zegt over de retraite die hij schreef: “Ik denk dat wij de menswording – dat God mens wordt, lichaam – onvoldoende honoreren. Kerst gaat om iets eenvoudigs maar ook onvatbaars: God met ons, Immanuel. Jesaja zegt: het enige teken dat u daarvan krijgt, is een kind. Wat is dat voor een teken? Wat verandert dat aan de wereld? Dat zegt mij niet alleen iets over Jezus van Nazareth, het zegt iets over iedere mens. God wil in je wonen. In je lichaam. Als jij daarmee instemt. Daar probeer ik met de retraite bij uit te komen.”

Hoe kan ik mij inschrijven?

De digitale retraitanten krijgen dagelijks een gebedsmail met Bijbelteksten, meditatieve vragen, citaten en technische gebedstips. Het geheel vormt een innerlijke reis om het mysterie van Kerst intenser te beleven.

Je kunt je voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.adventsretraite.org.

Op zaterdagochtend tijdens de adventstijd kunnen deelnemers van de retraite meedoen aan een geleide meditatie via ZOOM.

Enkele citaten van deelnemers aan de vorige digitale retraite:

  • “Eenvoudig, helder, herhalend maar nooit saai. Integendeel, het ging naar de diepte. De gebedsmails raakten mij dag na dag. Een borrelende bron van intense inspiratie.”
  • “De mails gaven een goede structuur in de meditatie, het verloop is zeer helder, niet zweverig. Het was een revelatie voor mij dat meditatie realiseerbaar is. Dank u wel voor dit mooie kerstgeschenk!”
  • “Ik deed de retraite samen met mijn man. En het heeft mooie gesprekken opgeleverd.”
  • “Kom niet tot werkelijk mediteren maar zo’n dagelijkse speldenprik doet me goed: een klein moment van aandacht en bezinning.”

Een productie van ignatiaansbidden.org

ignatiaansbidden.org verzorgt jaarlijks twee digitale retraites, tijdens de advent en de 40-dagentijd. Ons doel is mensen te helpen in hun gebed tijdens de speciale tijden in het kerkelijk jaar. Om zich meer bewust te worden van Gods aanwezigheid in hun leven.

Retraites 4

Bekijk alle nieuwsberichten

Deel