Retraites

Er even tussenuit voor een periode van stilte & gebed?

Retraites 10

Wie op retraite gaat, trekt zich even helemaal terug. Hoewel je God kunt vinden in alle dingen, helpt het om aan het lawaai van de wereld te ontsnappen, de boel voor even de boel te laten en tijd te nemen om te bidden. Deze ervaring noemen we een retraite. Je trekt je terug om je te concentreren op je relatie met God en om na te denken over de diepere dingen van het leven.

Tijdens een retraite ga je meestal op stap met een geestelijk begeleider. Er is veel variatie in ons aanbod. Van enkele dagen tot weken, er zijn retraites voor beginners en voor oude rotten. Welke er op dit moment ook bij je past, een retraite-ervaring is altijd een van oase, avontuur en gebed. Vind er een die voor jou werkt.

Retraites 11Wat is er specifiek aan onze retraites?

De retraites die wij aanbieden zijn gebaseerd op de Geestelijke Oefeningen. Deze gebedsmethode werd ontwikkeld door Ignatius van Loyola, de stichter van de jezuïeten. De Geestelijke Oefeningen vormen de ruggengraat van de ignatiaanse spiritualiteit.

Dat het een plaats van ontmoeting wordt

Deze Oefeningen helpen je leven te verdiepen in het licht van God. Bidden met Bijbelteksten is hier een belangrijk onderdeel van. De retraitant wordt uitgenodigd zich zó in het verhaal in te leven dat de Bijbeltekst een plaats van ontmoeting wordt.

Retraites 5

Podcast

Wil je meer weten over de Geestelijke Oefeningen van Ignatius? In deze podcast gaat jezuïet Jan van de Poll uitgebreid in op deze gebedsmethode, retraites en geestelijke begeleiding.

Hieronder vind je de verschillende retraites die wij door het jaar heen organiseren:

    Ook de moeite waard