‘De steen is weggerold’ – digitale 40-dagenretraite

Vanaf 14 februari 2024 Online
'De steen is weggerold' – digitale 40-dagenretraite

Biddend toeleven naar Pasen... Ga met 20.000 anderen op 40-dagenretraite. Ontvang iedere dag retraite materiaal in je mailbox.

Biddend toeleven naar Pasen… Ga met 20.000 anderen op 40-dagenretraite. Ontvang iedere dag retraite materiaal in je mailbox.

Op 14 februari 2024 – Aswoensdag – begint de 40-dagenretraite.

Als deelnemer van onze digitale retraite ontvang je in de advents- en 40-dagentijd dagelijks een gebedsmail. In deze mail staat de meditatie voor de volgende dag. Zo’n meditatie bestaat uit een Bijbeltekst en enkele vraagjes die je helpen om de woorden binnen te laten komen in je hart. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je hiervoor uittrekt.

Een innerlijke reis

Elke retraite is een innerlijke reis, met een onbekende bestemming. Het is heel goed mogelijk dat de retraite je verrast of aanmoedigt, uitdaagt of prikkelt. Misschien laat God doorschemeren dat je een nieuwe richting moet inslaan in je leven. Door je gebed vol te houden met een open geest en een groot hart, kom je tot innerlijke rust. God wacht op het moment waarop Hij je genadig kan zijn.

Bidden met de Bijbel

In onze digitale retraites staan korte Bijbelteksten centraal. Het gaat niet over bijbelstudie, maar over bidden met de Bijbel. Je probeert stil te worden en aandacht te hebben voor wat het Woord van God met jou doet. Het voelen met je hart is daarbij belangrijk. De vragen die in de gebedsmail bij de bijbelteksten worden gesteld, helpen hierbij.

Wil je meer weten over deze manier van bidden met de Bijbel, kijk dan naar deze serie korte tips over bidden met de Bijbel.

Ignatiaans

Onze digitale retraites zijn geïnspireerd door de ignatiaanse spiritualiteit. Deze spiritualiteit helpt je God te zoeken en te vinden in alle dingen. De Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola vormen er de ruggengraat van. Dat is een gebedstraject van 30 dagen, waar ook de digitale retraites op geïnspireerd zijn.
Lees hier meer over deze spiritualiteit.
In deze video leggen we bondig uit wat ignatiaanse spiritualiteit is.

 

Bekijk de volledige agenda

Deel