Ouder worden als spirituele weg

BiddenOnderweg.org lanceert Ouder worden als spirituele weg: een audio-retraite voor ouderen om de diepere dimensie van het bestaan levend te houden en vruchtbaar te maken; moeilijke vragen worden niet uit de weg gegaan. Teksten zijn geschreven door Piet van Breemen sj (zelf 80+), specialist ignatiaanse spiritualiteit en wereldwijd gelezen auteur.

Doelgroep: mensen in verschillende fasen van het ouder-worden, en mensen die veel met ouderen te maken hebben. Deze podcasts kunnen ook niet-ouderen helpen om meer begrip te krijgen voor wat ouderen doormaken.
Methode: zeven podcasts (tekst en muziek) van gemiddeld 15’ om na te denken en tot gebed te komen. Het accent ligt op het geloofsleven om zo de diepere dimensie van het bestaan levend te houden en vruchtbaar te maken. Ook moeilijke kanten van ouder-worden komen aan bod
Thema’s: 1) dankbaarheid, 2) bezorgd-zijn, 3) nieuwe kansen waarnemen en benutten, 4) vruchtbaarheid, 5) vergeving schenken 6) en ontvangen 7) sterven. Er is een terugblikpodcast die je kan beluisteren na elke gebedstijd.
Lanceerdatum: 1 oktober 2016, de Internationale dag van de ouderen.
Auteur: teksten werden geschreven voor Bidden Onderweg door Piet van Breemen sj.

Facebooktwitter
Ouder worden als spirituele weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.