Infoavond Geestelijke Oefeningen Vlaanderen

Er zijn verschillende redenen die iemand ertoe kunnen brengen zich aan het avontuur van de Geestelijke Oefeningen (GO) – uitgewerkt door Ignatius van Loyola – te wagen. Sommigen staan voor een belangrijke (levens)keuze: al dan niet huwen, van job veranderen, of anders gaan leven. Anderen zijn op zoek naar verdieping, zin, (echte) vrede, liefde, hoop. Op dat moment stelt men zich dikwijls de vraag: welke weg moet ik gaan om gelukkig te worden? Waar komt het op aan? Waarom leef ik eigenlijk?

Bij geïnteresseerden in de GO leeft ook een religieuze vraag: wat heeft God, Jezus Christus, met mijn leven te maken? Is Hij onmisbaar om gelukkig te worden? Hoe kom ik Hem op het spoor, op een manier die de theorie of de ‘handleiding voor goed gedrag en zeden’ overstijgt? Hoe kom ik tot echte ontmoeting?

De GO zijn een ervaringsgerichte methode om God en de grond waaruit je leeft op het spoor te komen. Het is een manier om te leren bidden, om zicht te krijgen op de hechte band tussen geloof en leven, om te zoeken wat Jezus navolgen voor jou persoonlijk betekent, om te groeien in de relatie tot God, de anderen en jezelf.

Het bidden met de Bijbel staat bij de GO centraal: wat zeggen deze teksten mij over God, over Jezus, over mezelf en anderen? Wat brengen ze bij mij teweeg in gedachten, in gevoelens, in mijn leven? En hoe reageer ik op deze bewegingen?

Dit avontuur wagen vraagt openheid en vertrouwen. Wie eraan begint, weet niet waar hij of zij uitkomt. Dit zal gaandeweg blijken. Maar de ervaring leert dat men er zelden spijt van heeft het geriskeerd te hebben.

GO doe je best niet op je eentje; zij veronderstellen begeleiding.
Je begeleid(st)er luistert, bemoedigt, en geeft nieuwe stof mee voor je gebed. Hij of zij heeft oog voor het gesprek tussen God en jou en helpt je verder via verdiepende vragen of aanwijzingen.

De begeleiding heeft plaats in de voorziene lokalen in Antwerpen, Brussel, Drongen, Hasselt, Leuven, Mechelen of op een andere locatie in afspraak met de begeleid(st)er. Klik hier voor een overzicht van alle data waarop per plaats de avonden gepland staan.

In Amsterdam vinden de infoavonden op woensdag 5 september & dinsdag 18 september om 19:30 plaats.

Facebooktwitter
Ignatius van Loyola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *