Bidden en mediteren met de Bijbel

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 02/11/2019
10:00 - 15:30

Categorieën


Ben je op zoek naar innerlijke rust en thuiskomen bij jezelf? Ben je nieuwsgierig naar hoe verhalen uit de Bijbel daarbij een rol kunnen spelen? Wil je je eigen manier van mediteren en bidden verder ontwikkelen? Wil je meedoen met een retraite vanuit de ignatiaanse traditie maar ben je nog niet vertrouwd met bidden en mediteren met de Bijbel?

Op 2 november kan je kennismaken met ‘Bidden en mediteren met de Bijbel’. Je oefent met de verschillende fasen ervan. Je maakt je een voorstelling van hoe en waar het verhaal zich afspeelt. Je leeft je in, in de mensen die er een rol in spelen. Je overweegt wat dit zou kunnen zeggen over je leven met jezelf, met anderen, met God. Je laat je gebed inspireren door wat je tijdens de overwegingen ontdekt. Gaandeweg ontdek je hoe je je meditatie- en gebedstijd zou kunnen inrichten.

Het programma bestaat uit een korte inleiding, oefening van de verschillende fases en uitwisseling over wat je daarin tegenkomt. Je krijgt tips om er thuis mee aan de slag te gaan.

Begeleiding: Judith van der Werf en Riëtte Beurmanjer, beiden begeleiders van de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola.

Datum: 2 november van 10.00 – 15.30 uur

Plaats: Ignatiushuis, Beulingstraat 11, Amsterdam

Kosten: € 25

Aanmelden (voor 30 oktober): platform.ignatiaansespiritualiteit@jesuits.net

Voor koffie en thee wordt gezorgd. Je kunt een lunchpakket meenemen of in de buurt een broodje halen.

Facebooktwitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.